Výběr pozemku pro bungalov na klíč


Uvažujete o výstavbě bungalovu na klíč Enerdomy a prozatím nemáte jasno, v jaké lokalitě jej chcete mít? Pak vám jen chceme naznačit, abyste nebyli zbrklí a naopak byli velmi trpěliví a vybírali stavební pozemek pro stavbu domu co nejpečlivěji. Co tím máme na mysli?

Přelidněné lokality – někteří lidé se tak moc chtějí přiblížit velkému městu z důvodu lepších pracovních příležitostí či pohodlnému nakupování, že oželí vlastní soukromí a nechají si postavit dům ve stavební kolonii. Jsou pak doslova obklíčeni okolními stavbami a vyjdou-li na zahradu, nemají tu žádné soukromí, protože je na ze všech stran vidět. Nemohou si ani dovolit koupat v bazénu a odložit plavky, protože se snadno stávají terčem pohledu jejich sousedů. Toto je případ kupříkladu nové zástavby v obcích Horoměřice nebo Velké Přílepy u Prahy – hlava na hlavě – sídliště naležato, to už je výhodnější bydlet v paneláku přímo v Praze.

krásná krajina

Okolní příroda – mnoho lidí si dnes uvědomuje, že má pro ně větší význam zajímavá lokalita s přírodními krásami, než přelidněné velkoměsto, a tak se stěhují na venkov a do jiných krajů a okresů, které nejsou tak zalidněné. K nejzajímavějším oblastem, kde naleznete skutečný klid, a kde vás takřka nezastihne žádný stres, jsou Lužické hory, Podbořansko a Rakovnicko, Písecko a Strakonicko, okolí středního toku Berounky, střední a dolní Posázaví, Třeboňsko a horní tok Lužnice a horní Povltaví od přehrady Lipno k Boršovu nad Vltavou.

stavba domu

Výhled – pokud si vyberete k bydlení lokalitu méně zalidněnou s krásnou okolní přírodou, vyplatí se také věnovat pozornost výhledu do krajiny. Místa s lepším výhledem působí lépe na psychiku, proudí tu dobře energie a nebudete se tu cítit stísněně tak, jak tomu mnohdy bývá v údolích. Polosamota s krásnou vyhlídkou vám dá mnohem víc, než zalidněná ulice na okraji Prahy.